Mézes Mackó - Recept Tárház

 

Vegetáriánus ételek

Sajtos vegyes saláta

Címkék: Sajtos saláta

Hozzávalól:

  • 4 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • 2 nagy zöldpaprika
  • 3 evőkanál boerecet
  • 4 evőkanál olaj
  • 5 dkg trapista sajt

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát letépkedjük és a szárvéget levágjuk. Az uborkák végeit is eltávolítjuk. A háromféle zöldséget nagy kockákra vágjuk, megsózzuk és ecetes-olajos öntettel összekeverjük. Jól lehűtjük, tálaláskor salátalevéllel díszítjük és reszelt sajttal gazdagon meghintjük a tetejét.

Paradicsomsaláta vinagret mártással

Hozzávalók:

  • 60 dkg paradicsom
  • 1,5 dl olaj
  • 2-3 evőkanál borecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis ecetes uborka
  • 1 teáskanál capribogyó
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

A paradicsom szárát eltávolítjuk és a megmosott paradicsomokat egyenletes vastagságura felszeleteljük. Ízlésesen elrendezzük a tálban, majd leöntjük vinagret mártással. A vinagret készítésénél apróra összevágjuk a hagymát, az ecetes uborkát, a caprit a metélőhagymát és a petrezselyemzöldet. Az egészet olajjal borecettel összekeverjük, sóval örölt borssal és egy csipet cukorral ízesitjük.

Tépősaláta tojásos öntettel

Hozzávalók:

  • 4 nagy marék tépősaláta
  • 2 kemény tojás
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A tépősaláta leveleket átválogatjuk, gondosan megmossuk és konyharuhán leszárítjuk . A keménytojást megtisztítjuk, kettévágjuk és kivesszük a sárgáját. A fehérjét kis darabokra összevágjuk. A sárgáját villával összetörjük.Hozzáöntjük az olajat, a megszűrt citromlevet és beletesszük a  mustárt. Megsózzuk és jól összekeverjük. Tálaláskor tojásfehérje darabokkal szórjuk meg a salátát.

Tavaszi zsüliensaláta

Címkék: Tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg karotta
  • 15 dkg uborka
  • 6 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 citrom leve
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1/4 fejes saláta

Elkészítés:

Megtísztíju ka fiatal sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és alaposan megmossuk. Ha kígyóuborkát kaptunk akkor azt elég megmosni, de nem kell meghámozni. Minden más uborkát előzetesen hámozzunk meg. A zöldségeket vágjuk 6-8 cm hosszú 2-3 mm vastag hasábokra ( zsülienre ). Az olajból, átszűrt citromléből, kevés sóval készítsünk öntetet és ezzel keverjük össze a saláta alapanyagait. Jól hűtsük le. Tálaláskor fejes saláta szivlevelekkel díszítsük.

Vegetáriánus lecsó

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg spárgatök
  • 1 kis cukkini
  • 4 paradicsom
  • 4 zöldpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál piros paprika

Elkészítés:

A durvára összevágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk, megpaprikázzuk és kevés vizet öntünk hozzá. Beletesszük a cikkrekre vágott  zöldpaprikát, paradicsomot, a fiatal spárgatök összevágott, magvas belét, valamint a felkarikázott cukkinit. Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor cukkinivel, paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Reteksaláta

Hozzávalók:

  • 1 csomó piros retek
  • 1 csomó jégcsapretek
  • 1 kisebb kígyóuborka 
  • 4 paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • A marinádhoz:
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál ola
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 csomó hagyma
  • 1 csipet bazslikon
  • bors

Elkészítés :

A retket csíkokra vágjuk lehetőleg vékonyra az uborkátszintén szeletekre vágjuk. A paradicsomot is felszeleteljük olyan többszörősre. Ezeket egy tálba tesszük citromlével és a petrezselyemzölddel összekeverjük. A salátamarinádhoz a tejfölt elkeverem  olajjal ecettel összekeverem. Hozzáadom a felaprított hagymát  a bazsalikomot sót borsot és a salátára öntöm. ésszépen  összeforgatom vigyázzva hogy ne nagyon törjön. Ezek után hütőbe tesszük hogy jól összeérjen

Juhtúróval töltött rántott gombafej

Hozzávalók:

  • 40 dkg sampion gombafej
  • 1/2 citrom leve 
  • 20 dkg juhturó
  • 3-4 evőkanál liszt 
  • 2 tojás
  • 20 dkg zsemlemorza 
  • bors
  • 3dl olaj

Elkészités:

A gombafejeknek a tönkjüket óvatosan kitöröm víz alatt megmosom majd citromos sós vízben rövid ideig főzöm.Mikor félig negfőtt kiszedem hagyom kihűlni. A juhtúrót összetöröm villával sóval borssal finomra vágott hagymával ízesítem, ha nagyon száraz lehet tenni bele egy kis tejfölt. Ezeután ezzel a masszával a gombákat megtöltjük.A töltött gombákat  beplanírozzuk  (liszt, tojás, zsemlemorzsa) Nem túl forró olajban a gombák mindkét oldalát pirosra sütjük. Rizzsel és tartármártással tálaljuk.

Majonézes cukorsaláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy cukorsaláta
  • 2 közepes kemény paradicsom
  • 1/2 tubus Univer majonéz 
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Jól megmossuk a fodros szélű, nagy cukorsaláta leveleit. A vastag szárvégeket kivágjuk és a salátaleveleket kétujjnyi széles csíkokra összetépkedjük, majd átszűrt citromlével hígított és ízesített majonézzel összekeverjük. Egy-két csipet sót is tegyünk a majonézbe. Paradicsomrózsával díszítjük.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Kategóriák

  FŐÉTELEK

  DESSZERTEK

  ELŐÉTELEK

  ZÖLDSÉGÉTELEK

  LEVESEK

  ÜNNEPI ÉTELEK

  EGYTÁLÉTELEK

  KÖRETEK

  SALÁTÁK

  FŐZELÉKEK

 

header

lábléc facebook twitter email pinterest google plus rss

 

 

 

Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!