Sütőtökfőzelék
Hozzávalók:
-
100 gramm sütnivaló tök
-
50gramm tisztított burgonya
-
1 mokkáskanál olaj
Elkésztés:
A sütőtököt és a burgonyát hámozás, mosás, darabolás után annyi forró vízben főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Ha az anyagok bepuhultak, leszűrjük a főzőlevet és félretesszük. Áttörjük a főzeléket, rámérjük az olajat, majd a főzőlével felengedjük. Gyors keverés közben felmelegitjük a takaréklángon így, finom habos lesz.. Sütőtök a téli hónapok kedvelt főzeléke. Nagy szénhidrát és karotin tartalma miatt ajánlatos rendszeresen szerepeltetni a csecsemő étrendjébe. Marhahúspüré illik hozzá.
Burgonyapüré banánpéppel
Hozzávalók:
-
1 db közepes nagyságú burgonya
-
50 gramm banán ( fél banán )
Elkészítés:
Habos burgonypürét készítünk a tanult módon. Pépesítjük a banánt is. A két anyagot lazán összeforgatjuk és hőtartó tányéron tálaljuk a kisbabának.
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
-
150 grmm fejtett cukorborsó
-
1 szál petrezselyemzöld
-
1db közepes burgony
-
1 mokkáskanál olaj
Elkészítés:
Amegtisttított, folyóvizzel leöblitett zöldborsót kevés forró vízzel kisméretü lábaskában lsssú lángon puhára pároljuk az apróra vágptt petrezselyemmel együtt. Ha szükséges a vízet pótoljuk, nehogy leégjen. Fontos hogy a szemek tökéletesen bepuhuljanak. Először a burgonyapürét készitjük el a kanálka olajjal. Átpaszirozzuk a borsót, a főzőlevével felhigitva finoman krémszerű főzeléket nyerünk. Az összemelegített burgonyapürét ráterítjük a kistányérra, majd melléöntjük borsópépet. Májpürével tálaljuk
|