Fejes saláta spárgával
Hozzávalók:
-
4 fej saláta
-
8 dkg majonéz
-
25 dkg főtt spárga
-
1/2 dl tejszin
-
1/2 citrom leve
-
só
-
zöldpetrezselyem
-
1 keményre főtt tojás
Elkészítés
A megfőtt és jól lehűtött spárgát kb. 2 centiméternyi darabokra aprítjuk. ( konzerv vagy mirelit spárgával is készíthetjük. ) A majonézt és a tejszint keverőtálba tesszük, megsózzuk, citromlével ízesitjük és beleteszünk 1 kávéskanálnyi vágott zöldpetrezselymet, majd habverővel simára keverjük. Ekkor hozzátesszük a levélkékre tépet salátát, a jól lehűtött spárgát, és óvatosan összekeverve megízleljük. Ha kell, utánaízesítjük, és tálalás előtt lehűtjük. Aki bővebb lével szereti, 1-2 kanálnyit hozzákeverhet a spárga lehűtött főzőlevéből. A kemény tojást tálaláskor ráreszeljük a saláta tetejére.
|