Majonézes karfiolsaláta
Hozzávalók:
-
80 dkg tisztitott karfiol
-
2 dkg majonéz
-
1/2 citrom
-
1 dl tejszín vagy
-
2 dl tejfel
-
10 dkg dióbél
-
só
-
csipetnyi törött bors
-
kecsöp
Ekészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedve enyhén sózott vízben mefőzzük ügyelve hogy ne puhuljon meg túlságosan, és saját főzővízében hütjük ki. Közben a szokásos módon majonézt készítünk ( készen is kapható ) és a tejszinnel összekeverjük. Citromlével csipetnyi törött borssal 2 kávéskanálnyi kecsöppel ízesitve habverővel simára keverjük. Ebben mártásban tesszük egy éjszakára a hűtőszekrénybe a megszürt karfiolt, hogy ízek jól átjárják. Tetejét gorombára vágott dióbéllel megszórva jéghidegen tálaljuk.