Savanyú káposzta
Hpozzávalók:
-
80 dkg savanyú káposzta
-
4 dkg füstölt szalonna
-
4 dkg zsír
-
6 dkg liszt
-
1 dl tejfel
-
só
-
paprika
-
hagyma
-
fokhagyma
-
köménymag
-
törött bors
Elkészítés:
A káposztát annyi vízzel tesszük fel főni, hogy éppen csak elepje. ( Jó ízű, ha füstölt hús levével főzzük, de akkor gyengébben sózzuk.) Megsozzuk, kevés borssal és köménymaggal ízesitjük, és majdnem puhára főzzük. Közben az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre piritjuk, hozzátesszük a zsírt, és a liszttel rózsaszínű rántást pirítunk. Ebbe kevés vágott fokhagymát és kávéskanálnyi paprikát keverünk, s a káposztát berántjuk. Megtejfelezzük, utánaízesítjük, és jól összekeverve készre főzzük. Kis csomó vágott kaporral is ízesíthető. Sertéssülthöz, sült kolbászhoz, főtt füstölt húsfélékhez, páros debrecenihez stb. adhatjuk. Ha a káposzta túl savanyú főzés előtt bő vízben áztassuk ki és kicsavarva tegyük fel főni.
|