Sárgarépa- Főzelék
Hozzávalók:
-
1 kg sárgarépa
-
4 dkg zsír
-
5 dkg liszt
-
1 dl tej
-
só
-
cukor
-
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A cikkekre vagy kisebb hasábokra vágott sárgarépát gyengén sózva, cukrozva a tej hozzáadásával puhára főzzük. Világos petrezselymes rántással besűrítjük. A fiatal gyenge sárgarépát zsíron megpárolva lisztszórással készítjük el. Szárnyashoz, tojésételekhez, borjúsülthöz stb. tálalhatjuk fel.Ugyanitgy készíthetjük a zsenge karottából a karottafőzeléket. A karottát cikkekre vágjuk, kevés zsíron ( vagy vajon ) megpárolva liszt- szórással sűritjük, és tejjel felengedve főzzük puhára. A sárgarépa ( vagy-karotta ) főzeléket szitán áttörve nyerjük meg sárgarépapürét.
|