Vöröslencse Főzelék Mentával
Hozzávalók:
-
1 közepes vörös hagyma
-
3 evőkanál olaj
-
1 pohár (2,5-3 dj ) vöröslencse
-
1 liter forró víz
-
só
-
őrölt fekete bors
-
szerecsendió
-
csilipaprika
-
2 csokor mentalevél
-
2 csokor petrezselyem
-
olaj
Elkészítés
A hagymát megtisztitjuk, finomra vágjuk és lábasban, a megforrósított olajon megfonnyasztjuk. A lencsét rádobjuk ,kevergetve további 4-5 percig pirítjuk-pároljuk. A forró vízzel felöntjük enyhén megsózzuk megborsozzuk, egy kevpés csiilliporral fűszerezzük. Lefedve, kis lángon puhára fözzük. Mielőtt teljesen , elkészülne a fólapritott és petrezselymel megyzórva tálajuk.
|