Gombás csirkefalatok
Hozzávalók:
-
4 szál póré
-
1 ek. vaj
-
3,5 dl zöldségleves kockából
-
Fél pohár tejföl
-
8 dkg lágy sajt
-
1 tk. étkezési keményítő
-
10 dkg apró szemű gomba
-
2 ek.olaj
-
4 csirkemellfilé ( kb. 50 dkg )
-
1 csipet reszelt citromlé
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, a fehér részét apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a pórét. Ráöntjük a levest, felforraljuk és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. A sajtot kisebb kockákra vágjuk. A tejfölt elkeverjük 2 ek. forró lével, majd a lé egészéhez öntjük. Belekeverjük a sajtkockákat is, és botmixerrel péppé zúzzuk. A levet átszürjük, és visszatesszük a tűzre. A keményítőt elkeverjük kevés vizzel, és besűrítjük vele a mártást. A póré zöld részét is felaprítjuk, és 2 percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblitjük. A gombát leöblítjük, és falatnyi darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 tk. olajat benne a gombát. A húst leöblítjük, és falatnyi darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és két adagban megpirítjuk benne a húsdarabokat. A póréval, a gombával együtt a mártásba keverjük, és sóval borssal citromhéjjal ízesítjük. Főtt tésztával körítve kínáljuk.
|