Pékné vacsorája vacsora pénése
Hozzávalók:
-
1,2 kg burgonya
-
30 dkg gyöngyhagyma vagy 2-3 közepes fej vöröshagyma
-
só
-
1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors
-
pirospaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kiskanál majoránna
-
3-4 evőkanál ola
-
60 dkg ( 8 ) grillkolbász csirkehúsból
Elkészítés:
A burgonyát meg a hagymát megtísztítjuk cikkekre vágjuk ( a gyöngyhagymát egészben hagyjuk ). Megsózzuk megborsozzuk tepsibe rakjuk. Az apróra vágott petrezselyemmel, a pirospaprikával meg a majorannával megszórjuk sőt össze is keverjük. Az olajjal meglocsoljuk és közepesen forró sütőben mintegy 1 óra alatt megsűtjük. Közben többször megkeverjük és nagyjából 20 perccel az előtt, hogy elkészülne, a kétcentis darabokra vágott kolbászt is hozzákeverjük így sütjük tovább.
|