Hagymával Töltött Hús
Hozzávalók:
-
75-80 dkg sovány sertéscomb
-
10 apró hagyma
-
só
-
bors
-
köménymag
-
1 dl olaj
-
1dl vörösbor
Elkészítés:
A hús akkor a legjobb, ha vastagra vágták, könnyen átfúrható. Tehát a húst megmossuk, közepét éles késsel kifúrjuk. Az üregbe kicsi sót, borsot, köménymagot szórunk. Ezután az üreget megtöltjük a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákkal. A végét hústűvel betűzzük. Az olajat felforrósítjuk és a húst minden oldalán megpirítjuk. ( Az olajba tehetünk köménymagot, ha szeretjük. ) Ezután a húst felöntjük 1 deci vízzel, megsózzuk és kb 30- 35 percig pároljuk. Ha a vizét elfőtte, lelocsoljuk 1 deci vörösborral, s fedő alatt 5 percig, fedő nélkül pedig addig főzzük- sütjük, míg a bor el nem párolog. A bortól finom aromát és színt kap. Szeleteléskor a hagyma gusztusosan fehérlik ki a húsból és nagyon jó ízű. Köretnek nyáron hónapos retket, télen feketeretket adok sütve. Ez úgy készül, hogy megtisztított retket karikákra vágom, s mint a hasábburgonyát lobogó, forró olajban pirosra sütöm. Köretünk kalóriaértéke mindössze ötödnyi hasábbugonyáéhoz képest.
|