Gombával Töltött Burgonya
Hozzávalók:
-
8 nagyobb burgonya
-
25 dkg gomba
-
20 dkg gépsonka
-
3 főtt tojás
-
2 dl tejföl
-
1 csokor petrezselyem
-
1 fej hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
5 dkg vaj vagy olaj
Elkészítés:
A vajon ( vagy olajon ) megdinszteljük a reszelt hagymát, az összetört fokhagymát, hozzáadjuk az összevágott ( vagy szárított )petrezselymet, az apróra vágott sampinyon gombát, és a szintén összevágott gépsonkát sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amig a levét elfövi. A tűzről levéve összekeverjük a finomra vágott tojásokkal, félretesszük. A megtisztított, nyers burgonyák végét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és az előbb elkészített töltelékkel megtöltjük, a burgonyavégeket fogpiszkálóval erősítjük. Kizsírozott tepsiben 30 prcig sütjük. Amikor szép ropogós, kivesszük, leöntjük tejföllel, azonnal tálaljuk.
|