Sertésszelet borsos almamátásban
Hozzávalók:
-
4 szelet sertéshús
-
2 evőkanál vaj vagy 2 evőkanál margarin
-
kevés só
-
bors
-
4 db alma
-
1,5 dl fehérbor
-
8 evőkanál krémsajt
-
2 teáskanál őrölt fehér bors
-
citromlé
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk. Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A húst 2-3 percig forró vajban v. margarinban sütjük, ezután a húst kivesszük, sóval borssal fűszerezzük. Most az almaszeleteket tesszük a vajba és fedő alatt 3 percig pároljuk. A fehérbort és a krémsajtot hozzáadjuk, és lassú tűzön kevergetjük. Sóval, borssal és citromlével ízesitjük. Belehelyezzük a hússzeleteket és együtt megmelegíjük. Ízlésesen elhelyezzük a hússzeleteket egy előmelegített tál egyik felén, ráöntjük a mártást, és a tál másik felére halmozzuk a petrezselymes burgonyát.
|