Mustos pecsenye
Hozzávalók:
-
80 dkg marhafelsál
-
20 dkg vegyes zöldség
-
10 dkg hagyma
-
10 dkg füstöltszalonna
-
2 dl vörös bor
-
1/2 liter must
-
1 evőkanál paradicsom-konzerv
-
só
-
egész bors
-
babérlevél
-
liszt
-
fokhagyma
-
cukor
-
kakukkfű
-
áfonyaíz
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. A húst megsózzuk, a szalonna zsírjában minden oldalát elősütjük, majd egy lábasba tesszük át. Zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, vegyes zöldséget, 2 cikk szétzúzott fokhagymát, néhány szem egész borsot és 1 babérlevelet, megszórjuk 2 kanálnyi liszttel, és jól megpirítva, felengedjük a musttal és a vörös borral. Simára keverjük, beletesszük a paradicsompüré-konzervet, 2 evőkanál áfonyaízt, kevés kakukkfüvet, kávéskanálnyi cukrot, és ráöntjük a húsra. Felforraljuk, és fedővel lefedve, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhult, felszeleteljük, és a megszűrt mártásával forrón tálaljuk Burgonyaropogós vagy burgonyafánk körettel tálaljuk.
|