Töltött csirke
Hozzávalók:
-
2 csirke ( 70 dekásak )
-
2 zsemle
-
2 dl tej
-
2 tojás
-
6 dkg vaj
-
6 dkg zsír
-
só
-
bors
-
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, vigyázva, hogy a bőre ne szakadjon el. Ujjunkkal a mellén a bőre alá nyúlunk nyílást képezünk ki zsemletölteléknek. A zsemléket tejbe áztatjuk és jől kicsavarjuk. A vajat simára keverjük, hozzátesszük az egész tojásokat, megsózzuk, borsozzuk, böven megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és jól összegyúrva megtöltjük vele a bőr alatt a csirkék mellét. Ne töltsük túl szorosra, mert sütés közben felhasad. ha marad töltelék, inkább a csirke belsejébe töltjük a visszamaradó részt. Ezután a csirkék combjait hátsó részükhöz kötözzük ( sütés után zsineget eltávolítjuk ), és megsózva, sütőtepsíbe téve, forró zsírríl leöntve ugyanúgy sütjük meg és tálaljuk,. Jóízű a töltött csirke, ha a sütés előtt vékony szalonnaszeletekbe burkoljuk a mellehúsát, ezt vékony zsineggel rákötözzük és így sütjük meg.
|