Hortobágyi aprópecsenye
Hozzávalók:
-
60 dkg sovány sertéshús
-
8 dkg zsír
-
1 nagy fej hagyma
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
5 dkg füstölt szalonna
-
5 dkg füstölt kolbász
-
5 dkg ecetes uborka
-
2 dl tejföl
-
só
-
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst kis érmécskékre vágjuk, kiverjük, lisztbe forgatjuk, és egy kevés zsírban hirtelen átsütjük. Zsírjában zsemleszínűre pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, 1-2 evőkanál vízzel felöntjük. A hússzeletkéket sorjában lerakjuk, beborítjuk a vékony metéltre vágott szalonnával, ecetes uborkával és füstölt kolbásszal, és fedő alatt pároljuk. Szükség szerint mindig önthetünk alá egy kevés vizet. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, és még egyszer fefőzzük. Közben ne kavargassuk, csak a lábost rázogassuk, hogy le ne égjen.
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc
|