Gyömbéres sertésszelet
Hozzávalók:
-
4 szelet sertéskaraj vagy 4 szelet seréstarja
-
2 kanál olaj
-
1 fej vöröshagyma
-
5 dkg liszt
-
só
-
gyömbér, olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát karíkákra vágjuk. A vöröshagymát, az olajat, a gyömbért és a sót belekeverjük 2 dl vízben, ebbe tesszük a hússzeleteket, és 1 egész napon át hűtőszekrényben pácoljuk. A hússzeleteket jól lecepegtetjük, gyömbéres liszbe mártjuk, és kevés olajon mindkét oldalukon pirora sütjük. Burgonyaköretet kinálunk hozzá. A burgonyát héjában megfőzzük,, meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőben pirosra sütjük.
Elkészítési idő:
1 óra 10 perc+ pácolás idő,
|