Szecsuáni Csípős Csirke
Hozzávalók:
-
40 dkg csirkemell filé
-
1 tasak csípős csirke alap
-
10 dkg sárgarépa
-
1 fej vöröshagyma
-
4 dl víz
-
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kockákra vagy vélony csíkokra vágott csirkehúst hirtelen piritsuk arany sárgára 2-3 evőkanál olajon. Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. Folymatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig. Öntsük hozzá 4 dl hideg vízet , adjuk hozzá a csípős csikemell tasak tartalmát, keverjük jól el, és lassú közepes lángon időnként megkeverve, fedő nélkül pároljuk tovább 5-10 pecig. Tálaljuk párolt rizzsel.