Mexikói Chilis Burgonya
Hozzávalók:
-
80 dkg burgonya
-
1 tasak mexikói chilis bab alap
-
1 vörösbab konzerv ( 400-240 g )
-
1 vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kiskanál pirospaprika
-
10 dkg füstöltkolbász
-
2 evőkanál olaj
-
1/2 liter víz
-
csiptnyi delikát
Elkészítés:
Kevés oljaon piritsuk meg az apróra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát adjuk hozzá a pirospaprikát keverjük el és adjuk hozzá a meghámozott és cikkere vágott burgonyát, és lassú közepes lángon futtasuk meg a pörköltalapba. Adjuk hozzá a mexikói chilis bab alapot öntsük fel fél liter vízzel és keverjük jól el. Kevergetve forraljuk fel és lefedve lassú közepes lángon időnként megkeverve főzzük 20-25 pecig. Ha szükséges pótoljuk a vízet. A babkonzervet szürjük le és jól öblitsük át, és öntsük a burgonyához majd a főzés végén a felszeletelt kolbászt hozzá adjuk a burgonyához. Forraljuk össze 2-3 perc alatt. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és a kolbász sósságától függően delikáttal borssal ízesítsük. Még különlegesebb lesz ha petrezselyemzöldével megintjük.