Bolognai Spagetti
Hozzávalók:
-
25 dkg darált hús
-
12 dkg főtt- füstölt császár szalonna
-
1 zacskó spagetti
-
10 dkg sajt
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 dl víz
-
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki paradicsomot forrázzuk le és húzzuk le a héját vágjuk ki a magját és vágjuk apróra.Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben piritsuk meg rajta a kockára vágott húsos szalonát. Dobjuk hozzá az aprított fokhagymát és pár másodpercig amig megérezzük finom illatát, pirítsuk Adjuk hozzá a paradicsom belsejét, a darált húst, pirítsuk amig nagyja levét elfőví adjunk hozzá bolonyai alapot és 3 dl vízet.. Keverjük el és lassú tűzön 10 percig főzzük. Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel és szórjuk meg reszelt sajttal.