Almás káposztával töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
-
6 szelet csont nélküli sertéskaraj
-
10 dkg füstölt kobász
-
1 nagy fej hagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
80 dkg savanyú káposzta
-
4-5 db alma
-
2 db babérlevél
-
10-15 szemes bors
-
2 dl fehérbor
-
1 kk cukor
-
só
-
bors
-
olaj
-
liszt
Elkészítés:
A vastagabra szelt hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét megsózzuk és belehelyezzük a kolbászkaríkákat. Fogvájóval összetűzük mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajon hirtelen megsütjük. Mellédobjuk a fokhagymagerezdeket, felöntjük 1 dl fehérborral, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Végezetül zsírjára sütjük és káposztás almával tálaljuk. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagsymát, rátesszük a káposztát, megszórjuk borssal és a cukorral, beledobjuk a babérleveleket, felöntjük 1 dl borral és fedő alatt 20-30 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gerezdekre vágott almát összekeverjük és további 10 percig párolkuk. Szépen tálra rendezzük, mellérakjuk a félbe vágott töltött húst és krumplipürével kínáljuk.
Elkészítési idő: 2 óra
|