Sült comb almamártással
Hozzávalók:
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 csirkecomb
-
1 ek sültcsirke-füszer
-
4 ek olaj
-
2 tasak rizs
Elkészítés:
A sütőben 200 fokra előmelegitjük. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A combokat megtisztítjuk megmossuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. A tepsibe tesszük köré szórjuk a hagymát, meglocsoljuk az olajjal. Kevés vizet öntünk alá és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Gyakran locsolgatjuk a zsírjával, ha , kell pótoljuk a vizet. A rizst csomagoláson olvasható előírás szerint elkészítjük. Tálalásnál tányérra tesszük a húst a rizst, és az almamártással köritjük
Almás:
Megmosunk és cikkekre vágunk 2 almát magházukat kiemeljük. Felolvasztunk 2 dkg vajat kicsit megpirítunk rajta 1 tk. cukrot majd rátesszük az almákat. Sózzuk, mk őrölt gyömbérrel ízesitjük, meglocsoljuk 1 dl fehérborral, és összeforraljuk. Ízlés szerint kicsit borsozzuk, rászűrjük a csirke szaftját, és amikor kellően megpuhulz félrehúzzuk.
|