Fokhagymás rostélyos frissen sütve
Hozzávalók:
-
60 dkg rostlyos ( 4 szelet színhús )
-
só
-
törött bors
-
liszt
-
8 dkg zsír
-
mustár
-
majoranna
-
3 cikk fokhagyma
Elkészítés:
A megtisztított fokhagymát finomra vágjuk. A kivert rostélyosokat borsozzuk kevés majorannával -megszórjuk és vékonyan bedörzsöljük mustárral. A tálalás előtti pillanatokban megsózzuk mindkét oldalát lisztbe mártjuk és frissen sütjük, mint a frissen sült sostélyost. Utolsó pillanatban tesszük hozzá a fokhagymát, és a húst jól megforgatva a fokhagymás zsírban, fedővel letakarjuk, s a tűzről levéve gőzében hagyjuk néhány másodpercig. Így nemcsak a hús lesz puhább,hanem a fokhagyma íze illata is maradéktalanul érvényesül.Ne tegyük a fokhagymát túl forró zsírba, mert keserű és élvezhetetlen lesz.Fokhagymás levét rácsepegtetve azonnal, frissen tálaljuk. Jól illik hozzá a lencsefőzelék vagy a karfiol friss paradicsommal pirítva. De pirított burgonyával is tálalhatjuk, külön adva hozzá paprika, paradicsomsalátát
|