Debrecenivel Sült Zöldségek
Hozzávalók:
-
2 csomag ( 70 dkg ) délhús göngyölt sonka
-
1 nagyobb cukkini
-
1-1 piros zöld és sárga húsú paprika
-
15 dkg csiperkegomba
-
1 csokor petrezselyem
-
só
-
örőlt fehér bors
-
1 mokkáskanél friss feleannyi száritott kakukfű
-
2-3 evőkanál olaj ( olava is lehet )
Elkészítés:
A Göngyölt debrecenit kétujjnyi darabokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, törzsét kétcentis kockákra daraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és kisebb darabokra vágjuk .A gombát megtisztjuk, cikkekre aprítjuk. Az összes zöldséget összekeverjük, a felaptított petrezselyemmel megszórjuk megsózzuk, megborsozzuk, kakkukfűvel fűszerezzük, végül az olivaolajjal meglocsoljuk. Ezt az ízes zöldségkeveréket a debrecenivel együtt parázsló faszén fökött grilapra ( vagy rácsra helyezett nagy serpenyőben) téve, lapátkanállal többször megforgatva kb 10 perc alatt megsütjük,
|