Házi Disznótoros Párolt Káposztával
Hozzávalók:
-
A toroshoz
-
60 dkg oldalas
-
1 kg apró burgonya
-
só
-
köménymag
-
2-2 szál véres és mája hurka
-
2 szál sütnivaló kolbász
Párolt káposztához:
-
1 kg savanyú káposzta
-
4 evőkanál ola
Elkészítés.
A csontok mentén csíkokra vágott oldalast és a megtisztitott burgonyát egy tepsibe tesszük, megsózzuk, köménymaggal fűszerezzük. Egy kevés vízzelmeglocsokjuk, majd 220 °C-ra előmelegített sütőben ( légkeveréses sütőben 200 °C ) sütni kezdjük Amikor az oldalas már majdnem kész, a hurkákat és és a kolbászt mellétesszük, majd az egészet ropogós pirosra sütjük. Közben a káposztát, ha túl savanyú egy kissé átmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy kevés olajban cukrot karamellizálunk, 1 kis kanálnyi köménymagot megpattogtatunk benne, majd a káposztát beleszórjuk, és megpároljuk. A szép egyforma darabokra vágott oldalast, a hurkákat és a kolbászt csinosan tányérokra rendezzük, majd a vele sült burgonyával és a párolt káposztával körítve tálaljuk.
|