Báránysült zöldségágyon
Hozzávalók:
-
1 báránylábszár csontosan
-
friss romaring
-
só
-
bors
-
1 citrom
-
1-2 dl olaj
-
1 zeller
-
30 dkg sárgarépa
-
és fehérrépa vegyesen
Elkészítés:
A zellert, a sárgarépát,a petrezselymet nagyobb darabokra vágom, és egy serpenyőben, kevés olajon hirtelen megpirítom, majd egy tepsi aljára simítom. Ráhelyezem a csontos báránylábszárat, sóval, borssal rozmaringgal fűszerezem, a citrom levével meglocsolom. Alufólia alatt kevés víz hozzáadásával kb 40 perc alatt puhára párolom. A végén pirosra sütöm ( ez kb 15 percet vesz igénybe ), de közben sűsűn locsolgatom a hús levével nehogy kiszárítsam a fenséges báránylábszárat.
|