Bélszín szelet Budapest módra
Hozzávalók:
-
40 dkg bélszínszelet ( színhús )
-
15 dkg gomba
-
8 dkg zsír
-
5 dkg füstölt szalonna
-
15 dkg zöldborsó
-
só
-
2 zöldparika
-
1 friss paradicsom
-
50 dkg csont
-
paradicsompöré,
-
hagyma
-
liszt
-
édes-nemes csemegepaprika
Elkészítés:
Kanálnyi zsíron apróra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk 1 dkg paprikával, vízzel felengedjük, és a felaprított marha - vagy sertéscsontot, a zöldpaprikát és paradicsomot beletéve megsózzuk és jól kiforraljuk, majd átszűrjük és kávéskanálnyi paraducsompürét keverünk el benne. Ekkor az apróra vágott füstölt szalonnát serpenyőben kisütjük, és hozzátéve a kisebb darabokra vágott libamájat és gobát erős tűzön keverve megpirítjuk, sózzuk, hozzátesszük a megfőtt zölborsót. Azután a csontot kiszedjük a pörköltléből, és megpirított májat gombát beletéve összekeverjük, utána ízeítjük és egyszer felforraljuk. Végül a bélszinszeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk, és felhevített zsírban megsütve, előmelegített tálra tesszük. A pörköltes ragut felhalmozzuk rajta, párolt rizst és bő zsírban sült burgonyát télalunk mellé. Tetejét vékony szeletekre vágott zöldpaprikával és paradicsomszeletkékkel díszítjük.
|