Göngyölt Felsál
Hozzávalók:
-
8 szelet marhafelsál
-
8 ceruzavastagságú füstölt szalonnadarab
-
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
-
1 kis fej vöröshagyma
-
késhegynyi pirospaprika
-
só
-
bors
-
1 deci tejföl
Elkészítés
A hússzeleteket kiverjük, közepükre egy-egyszalonnadarabkát fektetünk, borssal meghintjük, összegöngyölve, fogpiszkálóval megtűzzük. Csak akkor sózzuk ha a füstölt szalonna nem elég sós. A zsíradékon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük paprikával, megforgatjuk rajta a hústekercset, majd kevés vízzel jó puhára pároljuk. ( Nyáron dobhatunk mellé párolás közben 1 paradicsomot, meg egy zöldpaprikát, attól még ízletesebbé válik. ) Ha a hús megpuhult, a fogpiszkálót kihúzzuk, levébe belekeverjük a tejfölt, amivel csak átmelegitjük, de nem forraljuk. Galuskával vagy rizzsel kőrítjük.
|