Stefánia vagdalt
Hozzávalók:
-
80 dkg sertéslapocka darálva
-
olaj- vagy zsír
-
4 db száritott zsemle, de kenyér is jó
-
1 tosás
-
4-5 főtt tojás
-
5 gerezd fokhagyma
-
pirospaprika
-
só
-
bors
Elkészítés:
A zsemlét vagy a kenyeret beáztatjuk vízbe , majd jól kinyomkodjuk és a darált húshoz tesszük befűszerezzük az összetört fokhagymával, borssal sóval és az egy tojással jól össze dolgozzuk. Helyezünk a húsunk közepébe hosszába egy kis mélyedést hogy főtt tojásokat beletegyük majd felgöngyölítjük az egészet, ha egy kizsit lágynak érezzük meglehet göngyölíteni egy kis zsemlemorzsába. Majd sütőben szép barnára megsütjük. Bármilyen burgonyával vagy rizskörettel tálalhatjuk.
|