Göngyölt Oldalas
Hozzávalók:
-
80 dkg kicsontozott oldalas
-
só
-
10 dkg zsír
-
1 fej vöröshagyma
-
15 dkg sovány sertésdagadó
-
2 tojás
-
1 teáskanálnyi paradicsompüré
-
2 zsemle
-
bors
-
1 csipetnyi majoránna
-
25 dkg sárgarépa
-
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst megsózzuk és fél órán keresztül pihentetem. Közben a zsír felén megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd belekeverem a ledarált sertésdagadót, a tojást, a paradicsompürét, a vízben áztatott és kicsavart zsemlét, a sót, a borsot és a majorannát jól összegyúrom az egészet. A húsmasszával megtöltöm az oldalast, majd összekötözöm, és tepsibe rakjuk. A maradék forró zsírral leöntöm, és forró sütőben megsütöm, közben locsolgatom levével. Amig a hús sül, megtisztított sárgarépát kockákra vágom, és sóval, borssal meg a finomra vágott petrezselyemzölddel puhára párolom. Tálaláskor a felszeletelt oldalas mellé teszem a párolt sárgarépát, és rizzsel kínálom.
|