Paprikás csirke
Hozzávalók:
-
70 dkg csirke
-
1 fej hagyma
-
1 dkg csemegepaprika
-
só
-
2 zöldpaprika
-
1 fej paradicsom
-
2 dl tejfel
-
liszt
Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk és jól megmosva lecsepegtetjük róla a vizet. Közben zsírt a lábasban felhevítjük, világosra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát gyorsan elkeverjük a csemegepaprikát, 1 kanálnyi vízzel felengedjük, majd ismét zsírjára pirítjuk. Ekkor beletesszük a csirkét, megsózzuk és néha megkeverve 5 percig pirítjuk mérsékelt tűzön pároljuk. Ha víztírtílma elpárolgott mindig csak kevés vizet öntsünk rá, hogy rövid lében, szinte csak saját zsírjában gőzében párolódjon. Ha félig megpuhult, beletesszük a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot, s majdnem puhára pároljuk. Közben a tejfelt kevés liszttel 1 deciliternyi hideg vízzel simára keverjük benne , és mérsékelt tűzön készre pároljuk. Mártásának szép rózsaszínünek, enyhén paprikás ízűnek kell lennie és kicsit sürűnek. köretnek galuskát adunk hozzá.
|