Eszterházy- rostélyos
Hozzávalók:
-
4 szelet 15 dkg-os rostélyos ( 4 személyre)
-
2,5 dl húsleves vagy pecsenyelé
-
fél fej vöröshagyma
-
2 evőkanál liszt
-
1 sárgarépa
-
1 gyökér
-
2 evőkanál zsír
-
1 evőkanál vaj
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
4 db kapribogyó
-
negyed citrom leve és héja
Elkészítés:
A hússzeleteket rostjait húskalapáccsal kiklopfoljuk, szélüket be vágjuk , megsózzuk-borsozzuk. Mindkét felét liszttel meghintjük , forró zsírban kissé megpiritjuk a finomra vágott hagymát a levvel együtt a rostélyosszeletekre öntjük, s 20-30 percig pároljuk.
A közben a vékony szeletekre vágott sárgarépát éa a gyökeret vajban mepirítjuk és kevés húslevesben vagy pecsenyelében megpároljuk.
Finomra vágjuk a kapribogyókat és a citromhéjat, elkeverjük a maradék liszttel és a tejföllel és a mártást ráöntjük a rostélyosszeletekre.
Kétperces főzés után levesszük a tűzröl a hússzeleteket tányérra tesszük.
Zöldséggel borítva a mártással leöntve.