Burgonyás egytál mustármártással
Hozzávalók:
-
75 dkg közepes nem szétfővő burgonya (4 személyre)
-
3-4 evőkanál olaj
-
25 dkg póréhagyma
-
25 dkg sárgarépa
-
25 dkg párizsi
-
3 dl zöldségleves ( kockából )
-
1/2 csokor petrezselyemzöld
-
1 evőkanál magos mustár
-
1,5-2 dl krémföl
-
1 evőkanál közepesen csípős mustár
-
kb 1 evőkanál ételsűritő
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Nagyobb serpenyőben az olajat fehevítjük.Beletesszük a burgonyacikkeket és kevergetve kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben a pórét ferdén fekarikázzuk. A lekapargatott sárgarépákat hosszában félbe vágjuk és feldaraboljuk. A párizsit nagyobb kockákra vágjuk. A burgonyát sózzuk, borsozzuk majd a serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsíradékban a párizsikockákat állandó keverés mellet megsütjük majd a burgonya mellé tesszük.A maradék olajon zöldségeket megpároljuk és a levessel felöntjük.Fedő alatt alacsony hőfokon 6-8 percig főzzük.
A krémfölt a mustárokkal és az ételsűr elkeverjük majd a zöldségekhez vegyítjük. Felforraljuk és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül a burgonyával meg a párizsival összemelegítjük. A felaprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.