Paradicsombatyu vagdalttal
Hozzávalók:
-
15 dkg vöröshagyma
-
50 dkg darált sertéshús (lehet marhahússal vegyesen)
-
1 db tojás
-
1/2 joghurt
-
40 dkg paradicsom
-
10 dkg feta sajt
-
1,5 dl krémföl
-
só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A darált húst a tojással, joghurttal, sóval, borssal jól összekeverjük, és a masszából 4 egyforma ovális fasírtot formálunk. Alufóliát megolajozunk, és a fasírtokat egyenként becsomagoljuk a fóliába.A szétmorzsolt feta sajtot a krémföllel elkeverjük. A felszeletelt paradicsomot hagymát szintén négy megolajozott alufóliára halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk, rákenjük a sajtkrémet, megszórjuk apróra vágott kakukkfűvel, becsomagoljuk és a fasírttal együtt sütőben megsütjük. A paradicsombatyu sütési ideje kevesebb, mint a húsé, ezért később tegyük be a sütőbe.
|