Sajtos rizses hús
Hozzávalók:
-
30 dkg sertéscomb
-
15 dkg vöröshagyma
-
20 dkg rizs
-
1 ek.étolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk.sűritett paradicsom
-
1 tk.liszt
-
2,5 dl víz
-
3 ek.tejszin
-
2 dkg reszelt sajt ( sovány )
-
1 tk.pirospaprika
-
só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát az olajban világos barnára pirítjuk beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot, pirospaprikát, és a sűritett paradicsomot. Liszttel megszórjuk, vízzel felöntjük, puhára pároljuk. Közben az előfőzött rizst puhára főzzük és hozzá keverjük a húshoz. A tejszint is hozzáadjuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
|