Töklepény
Hozzávalók:
-
60 dkg sütőtök
-
15 dkg mozzarella sajt
-
10 dkg paradicsom
-
4 dkg emántáli sajt
-
1 ek.étolaj
-
oregánó, só, bors
Elkészítés:
A sütőtök héját levágjuk, a húsból 6-8 cm-es csíkokat vágunk. Alufóliába becsomagolva sütőben körülbelül 25 percig pároljuk. A mozzarella sajtot kis karikákra szeljük. A paradicsom héját lehúzzuk és kis darabokra vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, kirakjuk a párolt tökdarabokkal, rárakjuk a mozzarella és paradicsomdarabkákat, megszórjuk oregánóval, sóval borssal, és sütőben körülbelül 10 percig sütjük. Forrón megszórjuk a lereszelt ementáli sajttal és azonnal tálaljuk.
|