Rakott lencse
Hozzávalók:
-
40 dkg burgonya
-
20 dkg lencse
-
10 dkg vöröshagyma
-
2 dl tejszín
-
2 ek.étolaj
-
2 dkg paradicsompüré
-
1 dkg zsemlemorzsa
-
só, bors
Elkészítés:
A lencsét és a héjas burgonyát sós vízben megfőzzük a burgonyát felkarikázzuk. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon megfutatjuk, a főtt lencsét hozzáadjuk, néhány percig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az edény aljára egy sor burgonyát terítünk, erre egy sor lencsét, és a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A paradicsompürét a tejszinnel simára keverjük, és a tetejére locsoljuk. Előmelegített, forró sütőben megsütjük.
|