Töltött karalábé
Hozzávalók:
-
8 db zsenge karalábé ( kb 1 kg )
-
20 dkg csirkehús
-
20 dkg sárgarépa
-
2 dkg finomra vágott vöröshagyma
-
2 dkg liszt
-
2 dl kefir
-
4 ek.étolaj
-
só, bors, finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
Az olajban világosra pirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra vágott húst és a felkarikázott sárgarépát. Addig kevergetjük, amig puhulni kezd. Sóval borssal és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.A karalábék belsejét kivájjuk és beletöltjük a tölteléket. A kivájt karalábét egy lábas aljára rakjuk. Rátesszük a töltött karalábékat és annyi vizet öntünk alá, hogy a tölteléket ne érje el. Lefedjük és puhára pároljuk. Kefirrel készült habarással behabarjuk.
|