Sült csirkefalatok joghurtmártással
Hozzávalók:
-
50dkg burgonya
-
4 fej vöröshagyma
-
1 konyhakész csirke kb 1,4kg
-
édesnemes pirospaprika
-
5dl joghurt
-
1 kisebb citrom leve
-
cayenne-bors
-
1csokor koriander
-
12koktél-vagy apró paradicsom
-
diszitéshez citrom szeletek és petrezselyemzöld
-
kb 1/2 olaj
-
só
-
őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A meghámozott burgonyákatfélbevágjuk. A cikkekre felaprított hagymát sóval borssal meghintjük 8 darabra szétvágott csirkét sóval őrölt borssal és édes nemes pirospaprikával bedörzsöljük.
2.Az olajat tepsibe öntjük.Beletesszük a húst, a burgonyát, és a hagymát. Előmelegitett sütőben 200 fokon kb 40 percig sütjük.
3. Közben a joghurtot a citromlével simára keverjük és sóval Cayenne-borssal izesitjük. A koriandert kevés kivételével finomra felapritjuk majd a joghurthoz keverjük.
4. A paradicsomot a csrke körül elosztjuk.Sóval borssal megszórjuk és 10-15 percig sütjük. A csirkedarabokat a zöldségekkel együtt tálra szedjük, és petrezselyemzölddel díszitjük. A joghurtos öntetet küön tálkában kináljuk.A citromszeletekkel.