Rózzafánk
Hozzávalók:
-
2 dkg élesztő
-
1 dl
-
25 dkg
-
liszt
-
5dkg porukor
-
só
-
2 tojássárgája
-
2 evőkanáltejföl
-
A nyújtáshzo:liszt
A sütéshez: olaj
-
A tálaláshoz: vaníliás cukor
-
savanykás lekvár
Elkészités:
az élestrőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Liszttel behintett deszkán késpenge vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kb 8 centi átméréjű köröket szaggatunk belőle.A karikákból 4-5 darabot egymásra illesztünk belőle. A karikákból 4-5 darabot egymásra illesztünk, és mutatóujjunkal közepükbe egy kis mélyedést nyomunk. A koronghalmok széleit bevagdossuk ügyelve, hogy a középén egyben maradjon. A fánk rózsák mindkét oldalát forró olajban megsütjük. Vaníliáa cokorral meghintve közepükben lekvárral tálaljuk.