Márton napi sült libacomb
Elkészítés:
2 db libacombot amelyeken a bőrt rajta hagyjuk, besózzuk,lábasba tesszük fokhagymát és lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult a húst zsírjára sütjük a bőrét bevagdossuk, sütés előtt a nem bőrös részét kevés magyaros fűszerrel izesithetjük. Forró sütőben ropogósra sütjük. Párolt savanyúkáposztával és resztelt burgonyával tálaljuk.
Párolt savanyúkáposzta
0.5 kg savanyúkáposztát levéből kinyomkodjuk, ha nagyon sós mossuk ki. Megvagdoshatjuk 2-3 helyen, hogy ne legyen annyira szálas. Zsírban kicsit piritjuk, majd puhára pároljuk.Izesíteni lehet pár cikk almával,ha nagyon savanyú kevés cukorral. Párolásnál használhatunk egy kis fehér bort is.
Resztelt burgonya
1 kg burgonyát A sós vízben megfőzzünk jól megtörjük. A tört burgonyát evőkanálba nyomkodjuk,hogy ne essen szét, majd egészen kevés zsíradékban mind két oldalát sütjük míg egy pirosas pörzs réteg lesz rajta. Vigyázzunk hogy a kanál formáját ne veszitse el. Más húsféléknél is tálalhatjuk köretként.