Narancsos kacsacombok
Hozzávalók:
-
4 db kacsacomb
-
1 fej hagyma
-
1 dl narancslé
-
1 teáskanál süritett paradicsompüré
-
3 dl olaj
-
1 narancs apró kockára vágott héja
-
zöld petrezselyem
Elkészítés:
A kacsacombokat besózzuk, majd sütő edénybe helyezzük mellé teszük a hagymát a narancslé felét és 1 dl vízet öntünk alá, fóliával letakarjuk és sütőbe pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük. Közben az összevágott narancshéját kevés vízben pár percig forraljuk leszűrjük és a megmaradt narancsléhez tesszük, valamint a paradicsompürét is hozzákavarjuk, majd hozzá adjuk a sült combokhoz és még pár percig együtt sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyem zölddel, és párolt zöldség félékkel tálaljuk.
|