Rántott tofu salátával
Hozzávalók: 4 személyre
-
2 szál bazsalikon
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl olivaolaj
-
1 ek. magos mustár
-
40 dkg tofu
-
Panírozáshoz:
-
liszt
-
tojás
-
zsemlemorzsa
-
bő olaj a sütéshez
-
A zöldsalátához:
-
50 dkg vegyeszöldség, (uborka színes paprika kukorica, sárgarépa, paradicsom )
-
1 citrom
-
1,5 dl joghurt
-
8 szines salátalevél
Elkészítés:
A bazsalikomot leöblitjük, zsárazra rázzuk, leveleit apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, összekeverjük az olajjal a mustárral és a bazsalikommal. A tofut konyhai papírkendőn leitatjuk, szeletekre vágjuk, és beletesszük a fűszeres olajba. Letakarjuk, és 2 napig pácoljuk a hűtőbe.. Felhasználás előtt lecsepegtetjük a tofut, a felesleges zsíradékot konyhai papírkendővel leitatjuk, és a tofut a szokásos módon panírozzuk azaz a tofut megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában, kissé rányomkodjuk. Bő olajat forrósítunk, aranysárgára sütjük benne a tofut, papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük melegen tartjuk. A zöldsalátához a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A leszürt páclé felét összekeverjük a citromlével és a zöldségekkel. A páclé másik felét joghurttal, kevés sóval keverjük el, és fogyasztáskor a salátára locsoljuk. A tányér szélére salátalevelet fektetjük. ráhalmozzuk a salátát, melléfektetjük a tofut, és tálaljuk.
|