Vegyes zöldségesrakottas
Hozzávalók:
-
30dkg karalábé
-
25 dkg sárgarépa
-
25 dkg burgonya
-
25 dkg brokkoli
-
1 nagy csokor petrezselyem
-
40 dkg petrezselyem
-
4 dl zöldségleves,kockából
-
7 dkg húsos füstölt szalonna ( bacon )
-
5 dkg vaj
-
4 dkg liszt
-
1,5 dl tejföl
-
10 dkg reszelt ementáli sajt
Elkészítés:
A karalábét,a répát, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nem túl vékony karikákra vágjuk.A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. A ptrezselymet apróra vágjuk a borsót megtisztitjuk. 10 percig főzzük a levesben. Leszürjük, a levet felfogjuk. A zöldségeket tűzálló tálba rétegezzük. A szalonnát nagyobb csíkokra vágjuk a vajon ropogósra sütjük, a pörcöt a zöldségre szórjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A zsírídélon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a zöldséglével és felforraljukk A tejfölbe keverjük a petrezselymet, zöldségléhez adjuk, már nem forraljuk tovább. Ráöntjük a zöldségekre, rászórjuk a sajtot. A sütőben kb 30 percig sütjük.
|