Omlós sertéshús kelkáposztabatyuban
Hozzávalók:
-
8közepesen nagy kelkáposztalevél
-
1 kis üveg gyöngyhagyma
-
1 darabos paradicsomkonzerv
-
1 evőkanál főzővaj
-
50 dkg darált sertéshús
-
só
-
bora
-
snidling vagy hagymaszárak
Elkészítés
Önmagába is mutatós és ízletes, de sült, főtt burgonyával vagy krumplipürével is kínálhatjuk a következő töltött batyukat, A fejről leszedett körűbelül egyforma nagyságú kelkáposztaleveleker megmosom, lecspegtetten és a munkaasztalon egymás mellé teszem. A paradicsomot paradicsomos léből kivéve hosszanti csíkokra vágom. A darált húst a vajon addig pirítom, amig omlós nem lesz, majd beleteszem a gyögyhagymát sózom, borsozom, és az egészet jól összeforgatom. A paradicsomot csak most adom hozzá, ugyanis ellenkező esetben teljesen szétesik, szétfő. A kiterített kelkáposztalevelekre halmozom az egyenlő elosztott gyögyhagymás, paradicsomos hústölteléket, és levelek szélét összefogva snidling- vagy újhagymaszárral megkötöm. A batyukat hőálló edénybe teszem, kevés vizet öntök alájuk és és letakarva. 180 fokon puhára párolom Az ínyencek a sütési idő utolsó öt prcében kevés sajtos tejföllel meglocsolhatják: a sajtos massza szépen ráolvad, és aranysárga színűre pirul..
|