Rántott Kelkáposzta
Hozzávalók:
-
80 dkg kelkáposzta
-
15 dkg gomba
-
1 evőkanál szójapehely
-
1 kis fej hagyma
-
1/2 csomó petrezselyemzöld
-
3 tojás
-
1 kis őröli bors
-
8 dkg liszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
3 dl olaj
-
só
Elkészítés:
A nagy levelű kelkáposztát megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűjük, leveleit szétszedjük, konyharuhán szétterítjük. A gombát apróra vágjuk, hagymával együtt, olajban zsírjára pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés petrezselyemzölddel meghintjük és tojással rántottaszerűen megsütjük. A tojásos gombát elosztjuk a kettesével kiterített kelkáposztaleveleken, majd felcsavarjuk. A kelkáposztaroládokat az ismert módon bundázzuk, forró olajban kirántjuk.
|