Mexikói töltött karalábé
Hozzávalók:
-
8 nagy zsenge karalábé
-
8 dkg rizs
-
1/2 doboz konzerv kukorica
-
1 tojás
-
1 késhegynyi póréhagyma
-
só
-
bors
-
1/2 csomag petrezselyem
-
1/2 húsleveskocka
-
2 dkg vaj
-
1 evőkanál szójaliszt
-
1 dl tejföl
Elkészítése:
A rizst megpároljuk és összekeverjük kukoricával. Póréhagymás,sóval, borssal petrezselyemzölddel fűszerezzük és tojással kötjük. Elosztjuk a kivájt karalábékban a töltelékeket. A karalábékat a kivájt részekkel együtt lábosba tesszük, és húslevessel féli felöntve főzzük. Mikor már a karalábé puha kivesszük és szójaliszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Megsózzuk petrezselyemzölddel és kevés vajdarabkát teszünk ill. morzsolunk bele.