Patisszon-pástétom
Hozzávalók:
-
1 kg patisszon
-
10 dkg vöröshagyma
-
2 db kemény tojás
-
15 dkg sárgarépa
-
5 dkg majonéz
-
1 dl tejföl
-
1 dl kefir
-
só, fehér bors, csipetnyi currypor, mustár, édesítőszer
Elkészítése:
A patisszon húsát a sárgarépával együtt darabokra vágva sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. A kockára vágott főtt tojásokat, a reszelt hagymát hozzáadjuk, és a currys tartármártással összekeverjük. Ehhez a majonézt a tejföllel, kefirrel simára dolgozzuk, édesítőszerrel, fehér borssal, sóval ízesítjük, és kevés curryport adunk hozzá a legvégén. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
|