Borsos felfújt káposztából
Hozzávalók:
-
80 dkg fejes káposzta
-
4 tojás
-
7 dkg liszt
-
6 dkg sütőmargarin
-
4 dkg parmezán sajt
-
1 zöldségleveskocka
-
őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
A kisebb darabokra felszelt káposztát a zöldséglében puhára pároljuk, leszűrjük, majd turmixgéppel pépesítjük. Keverőtálba téve hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a lereszelt sajt felét és 3 dkg olvasztott margarint. Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét, s az egészet egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tálba öntjük. Vízzel telt tepsibe állitva 180 fokon fél óráig sütjük. Tálaláskor rászórjuk a sajt másik felét.
|