Rakott zöldség
Hozzávalók:
-
50 dkg paradicsom
-
30 dkg padlizsán
-
30 dkg cukkini
-
30 dkg sütőtök
-
3 ek. olaj
-
só, bors, rozmaring, oregánó, kakukkfű, ánizs
Elkészítés:
A cukkinit, padlizsánt és a sütőtököt meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, karikára vágjuk. Olajjal kikent tepsiben vagy tűzálló tálban lerakjuk a zöldségeket. Alulra a sütőtök kerüljön, amit tört ánizzsal hintsünk meg, majd a paradicsom, amelyet oregánóval fűszerezünk. A padlizsán következik, amit kakukkfűvel, és végül a cukkini, amit rozmaringgal szórunk meg, és minden réteget sózunk, borsozunk. A maradék olajjal leöntjük, és először alufóliával lefedve, majd azt levéve körülbelül 1 óráig sütjük.
|