Rizzsel töltött paradicsom
Hozzávalók:
-
8 db közepes paradicsom (kb.70 dkg)
-
12 dkg gyorsrizs
-
5 dkg petrezselyemzöld
-
2 kávéskanál bazsalikon
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál szurokfű
-
2 evőkanál olivaolaj
-
só, bors
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük. A megfőt rizst elkeverjük a paradicsomok kivájt húsával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a bazsalikommal az áttört fokhagymával és a szurokfűvel. Hozzáadunk egy evőkanálnyi olivaolajat, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. A maradék olaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, belerakosgatjuk a kivájt paradicsomokat, megtöltjük a rizses masszával, visszatesszük a kalapjukat, meglocsoljuk az olajjal, és tíz percre előmelegített sütőbe tesszük.
|